Termékkereső

Kosár

Bejelentkezés

Nyomtatás

Általános Szolgáltatási Feltételek

Vásárlási információk

MMG Alkatrészüzlet webáruház

Üzletszabályzat (nyomtatható, tárolható és előhívható)

Érvényes: 2013.11.06.-tól visszavonásig.

 

Az MMG Alkatrészüzlet webáruház ("www.alkatreszuzlet.hu") honlap fenntartója:


MMG Műszerszervíz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Rövidített cégneve: MMG Műszerszervíz Kft.
Székhelye: H-1038 Budapest, Vasút sor 12., Magyarország.
Telephelye:H-1036 Budapest, Dereglye u. 1., Magyarország.
Cégjegyzékszáma: 01-09-677541
Adószáma: 11803151-2-41; közösségi adószáma: HU11803151


 
Kapcsolattartási információk:
Az MMG Alkatrészüzlet webáruház ügyfélszolgálat címe: H-1036 Budapest, Dereglye u. 1., Magyarország.
Elektronikus levelezési címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszáma: +3630 944 8342
Az ügyfélfogadás rendje az "Elérhetőségek" menüpont alatt tekinthetők meg.

 
 

TARTALOM

Bevezetés

Regisztrációra és belépésre vonatkozó szabályok

Termékkínálat, termékleírás

Költségek

Ajánlati kötöttségek

Rendelés és visszaigazolás

Szállítás, teljesítés

Termék átvétele, ellenőrzése

Reklamáció

Vásárlói elállás joga

Elektronikus kommunikáció

 

1. Bevezetés

Az MMG Műszerszervíz Kft., mint eladó, az általa működtetett "www.alkatreszuzlet.hu" című az MMG Alkatrészüzlet nevű webáruház fenntartója, a termékei megvásárlása és a hozzákapcsolódó egyes szolgáltatások igénybevételi feltételeiről webáruháza látogatóit és regisztrált vásárlóit az alábbiakban tájékoztatja:

1.1. Az MMG Műszerszervíz Kft. "MMG Alkatrészüzlet" elnevezésű, kereskedelmi tevékenységet folytató webáruházában minden, ügyletkötési képességgel rendelkező fogyasztó - természetes személy, jogi és nem jogi személy - (a továbbiakban: vásárló) vásárolhat, aki a www.alkatreszuzlet.hu címen érvényes regisztrációval rendelkezik, mellyel elfogadja jelen üzletszabályzatot, azt magára nézve kötelező jellegűnek veszi és rendelését a MMG Műszerszervíz Kft.-hez a www.alkatreszuzlet.hu oldalon keresztül elektronikus úton eljuttatja. A közzétett feltételek elfogadása esetén a vásárló megrendelésével és annak visszaigazolásával írásbeli szerződés jön létre, amelyet a MMG Műszerszervíz Kft. rendelési azonosítók szerint nyilvántart és utóbb is hozzáférhetővé tesz, illetve biztosítja a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

1.2. Telefonos megrendeléseket az MMG Alkatrészüzlet webáruház teljesít.

1.3. Kivételesen, a közzétett termék- és szolgáltatásválasztéktól, igénybevételi feltételektől eltérni kívánó, egyedi tartalmú megállapodás létrehozására irányuló, írásbeli (teljes bizonyító erejű magán- vagy közokiratban) adott, a regisztrációhoz megkívánt adattartalommal rendelkező megrendelés is kézbesíthető a MMG Alkatrészüzlet webáruházhoz, a MMG Műszerszervíz Kft.-nek címezve.
Ilyen esetben szerződés létrejöttéhez a MMG Műszerszervíz Kft. által ugyancsak írásbeli alakban tett, kifejezett elfogadó nyilatkozat szükséges. Az írásban elfogadott egyedi szerződésekben kifejezetten és eltérően nem szabályozott kérdésekben a jelen Üzletszabályzat érvényes és értelemszerűen alkalmazandó.
Egyedi gyártás esetében előzetes egyeztetést igényel.

1.4. A regisztráció, a szerződéskötés és a kapcsolattartás lehetséges nyelve: kizárólag a magyar nyelv.2. Regisztrációra és belépésre vonatkozó szabályok

2.1. A vásárlás regisztrációhoz kötöttsége.

Az MMG Alkatrészüzlet webáruház internetes oldalain közzétett információkról a látogatók regisztráció nélkül tájékozódhatnak. Amennyiben a látogatók az MMG Műszerszervíz Kft. MMG Alkatrészüzlet webáruházában rendelést kívánnak leadni, az első vásárlás megkezdése előtt a "www.alkatreszuzlet.hu"; oldal használatával elektronikus úton regisztrálniuk szükséges. A regisztráció önkéntes.

Ha a látogató a regisztrációt mellőzi, írásbeli megrendelését az MMG Alkatrészüzlet webáruház kizárólag akkor igazolja vissza illetve teljesíti a jelen szabályzatbeli feltételekkel, ha a megrendelés tartalmazza legalább a vevő (képviselő) nevét, lakcímét, a megrendelt termék rendelésazonosító számát, a eladóval egyeztetett fizetési módot és - házhoz szállítási igény esetén - a kiválasztott kézbesítési szolgáltatót. Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó között létrejövő szerződés részét képezi.2.2. Regisztráció

A regisztráció egy érvényes e-mail cím (felhasználónév) és a vásárló által megalkotandó egyedi jelszó valamint a legszükségesebb egyes személyes adatok megadásával továbbá a regisztrációs adatlap elküldésével történik a www.alkatreszuzlet.hu oldalon keresztül a MMG Műszerszervíz Kft.-hez.

2.3. Regisztrációkor szükséges adatok megadása és kezelése

A regisztráció során néhány személyes adatot - a saját illetve képviselt személy nevét és lakcímét/székhelyét - is szükséges megadni.

Az MMG Műszerszervíz Kft. a személyazonosító adatokat kizárólag a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a megrendelő azonosítása érdekében, illetve a szolgáltatás nyújtása céljából kezel, jogszabályban meghatározott ideig, és - a szerződés létrejöttében és teljesítésében szükségszerűen közreműködők kivételével (mint pl. a vásárló által kiválasztott házhoz szállítást végző szolgáltató) - harmadik személynek nem ad tovább, jogszabályon alapuló hatósági és bírósági megkereséseket ide nem értve.

2.4. Más célból - pl. üzletszerzés, piackutatás, stb.- az MMG Alkatrészüzlet webáruház sem saját maga, sem harmadik személyek javára a személyes adatokat nem használja fel és nem adja át a vásárló felhasználási cél ismeretében tett kifejezett és előzetes hozzájárulása nélkül.

Kérjük, feltétlenül olvassa el Adatkezelési és adatvédelmi menüpont alatti részletes nyilatkozatunkat is.

2.5. Belépés

A regisztráció után az MMG Alkatrészüzlet webáruházba a felhasználónév és a jelszó megadásával lehet belépni és ott adásvételi ügyletet elektronikus módon végrehajtani.

Elfelejtett jelszó esetén az "Elfelejtett jelszó" gombra kattintva a rendszer generál egy ideiglenes jelszót és e-mailben elküldi azt a megadott címre. Ezt a jelszót biztonsági okokból a sikeres belépést követően célszerű mielőbb megváltoztatni.

2.6. Regisztrált adatok módosítása

A vásárlók felelőssége, hogy a regisztrációjuk alkalmával minden kötelezően kitöltendő rovatot pontosan töltsenek ki, a regisztráció eljuttatása előtt pedig meggyőződjenek a megadott adatok helyességéről és szükség szerint javítsák azokat. A regisztrációkor megadott  adatai változását a vásárló a regisztrációra használt webfelületen, bejelentkezés után a "Saját menü" gombra kattintva megjelenő rovatokban bármikor módosíthatja. A változás a módosítás után leadott következő megrendelésekre érvényes.

2.7. Az MMG Műszerszervíz Kft. nem vállal felelősséget a látogató, a vásárló által bármely okból hiányosan, hibásan vagy késedelmesen megadott regisztrációs adattal összefüggő  késedelemért vagy nem teljesítésért.3. Termékkínálat, termékleírás.

3.1. A MMG Alkatrészüzlet Webáruházban kizárólag új, hibátlan és a fogyasztók számára biztonságos termékek kerülnek értékesítésre, akkor is, ha időnként akciós feltételekkel lehet őket megvásárolni.

A MMG Alkatrészüzlet webáruház külön, kifejezetten, és előre felhívja a vásárlói figyelmét arra, ha használt, sérült vagy egyéb okból érték csökkent termékeket kínál valamely kiárusítás keretében.

3.2. Egyes termékek és szolgáltatások Magyarország területén kívülről, vagy egyes országokból nem rendelhetők.

A termékek Magyarország területén kívüli vagy egyes külföldi címre szállítására mind az Üzletszabályzat,  mind az adott  termék leírása korlátozásokat, teljes vagy részleges kizárásokat tartalmazhat.

A termékek, szolgáltatások külföldi szállítási címmel történő rendelési lehetőségéről az ügyfélszolgálat pontos felvilágosítást ad.

3.3. Termékleírás

A termékeket és szolgáltatásokat az MMG Alkatrészüzlet webáruház a termék/szolgáltatás információs oldalán található, a megrendelés időpontjában érvényes leírás szerinti lényeges tulajdonságokkal és kiszerelésben szállítja, a mindenkori készlete erejéig.

Az MMG Alkatrészüzlet webáruházban ajánlott áruk választékát, a konkrét árucikk fajtáját, lényeges tulajdonságait, rendelkezésre állását és a legkisebb vásárolható eladási egységeket - beleértve az esetleges tartozékokat - az adott termék információs oldalán található leírás tartalmazza részletesen.

Termékleírás elérése

A felhasználó/vásárló a felső menüsorokban található linkekre kattintva megtekintheti az adott témához, termékhez, szolgáltatáshoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat. A bal oldali oszlopban az áruházi kategóriák, míg a középső oszlopban az alcsoportok és termékek, valamint a hozzájuk kapcsolódó információk találhatóak. A termék felsorolásban az egyes elemekre kattintva termék adatlapok tekinthetők meg. Ezeken részletesebb információk esetleg képes illusztrációk és csatolt dokumentációk érhetők el.

3.4. Minta

Egyes nagy értékű termékek mintája - korlátozott ideig - az MMG Alkatrészüzlet webáruház ügyfélszolgálata címén levő bemutatóteremben megtekinthető, de csak ha arra a "minta" jelzés utal. A minta megtekintési lehetőségéről és idejéről a vásárló az ügyfélszolgálattal egyeztethet.

3.5. Készletek és jellegük

A termékek készletéről, rendelkezésre állásról szóló információk a termékértékesítés on-line jellegéből fakadóan azonnal megváltozhatnak (pl. a két utolsó terméket két fogyasztó  egyidejűleg rendel meg). A feltüntetett készlet jellege a szállítási határidőn belül is, a rendelés teljesítése gyorsaságát befolyásolja (pl. "rendelésre", vagy "külső raktárból" hosszabb idő alatt szállítható ki). Az MMG Alkatrészüzlet webáruház a vásárlói igényeket a megrendelések beérkezése sorrendjében, azonos időben érkezett megrendeléseket a rögzítésük vagy a választása szerinti sorrendben elégíti ki.

3.6. Ha egyes termékekhez jogszabálynál fogva kötelezően magyar nyelvű használati-kezelési útmutató, összeszerelési, üzembe helyezési útmutató, a termék megfelelőség értékelését tartalmazó tanúsítvány, nyilatkozat, megfelelőségi jelölés szükséges a forgalmazáshoz, az MMG Alkatrészüzlet webáruház gondoskodik arról, hogy ezeket legkésőbb a termék átadásával egy időben a fogyasztó rendelkezésére bocsássa.4. Árak, szolgáltatási díjak, járulékos költségek, fizetési feltételek és módok, fizetési bizonylat

4.1. Az MMG Alkatrészüzlet webáruházban a vételárak és szolgáltatási díjak magyar forintban (HUF) és bruttó módon értendőek.

Az árak és a díjak tartalmazzák a termékértékesítést illetve a szolgáltatást terhelő általános forgalmi adót (Áfa) valamint egyéb kötelező terheket, és a termék szállításra alkalmas, biztonságos csomagolását.

A termékek vételára nem tartalmazza:

- a termék házhoz szállítási költségét (pl. futárdíjat, fuvardíjat, postaköltséget),

- az utánvét díját és

- az esetleges összeszerelési és üzembe helyezési díjat.

Ha a  vásárló a terméket a megrendeléskor házhoz szállítással kéri a közzétett bruttó házhoz szállítási díjat és utánvéti díjat a termék vételárával egy időben, azon felül az MMG Alkatrészüzlet webáruház külön tételként felszámítja. 

Utánvéti díjat azoknak a vásárlóknak kell fizetniük, akik a termék árát nem fizetik ki előre, Magyarország területén belüli házhoz szállítást kérnek és rendelésük ellenértékét utólag, a termék átvételekor készpénzben kívánják kiegyenlíteni.

4.2. Kizárólag Magyarország területén kívülre irányuló termékértékesítés és szolgáltatás nyújtása céljából a belföldi árak mellett az MMG Alkatrészüzlet webáruház tájékoztató jelleggel az árakat külön, devizában is feltüntetheti.

4.3. Egyes termékek és szolgáltatások Magyarország területén kívülről, vagy egyes országokból nem rendelhetők, ha az Üzletszabályzatban és/vagy a termékleírásban korlátozások, kizárások, figyelmeztetések szerepelnek.A devizában közzétett árak és díjak - az ügyletre irányadó mindenkor hatályos adójogszabályok szerinti mértékben - a termékértékesítést és szolgáltatást terhelő általános forgalmi adót valamint egyéb kötelező terheket tartalmazzák.

Külföldi szállítási cím esetén utánvétes fizetési mód kizárt.

Az MMG Alkatrészüzlet webáruház a külföldre szállítandó termék vételárán felül, azzal egyidejűleg előre fizetendő bruttó szállítási költségeket számít fel, a rendeltetési országra érvényes házhoz szállítási tarifák szerint.

4.4. Egyéb járulékos költségeket az MMG Alkatrészüzlet webáruház az itt felsoroltakon kívül nem számít fel, kivéve, ha a megrendeléskor érvényes ajánlatában további díjat, járulékos költséget és mértéket kifejezetten feltüntetett az értékesítés, szolgáltatás igénybevételi feltételei között.

Nem webáruházon keresztül vagy üzletünkben személyesen vásárolt hibátlan termékek visszahozatala esetén 15% visszáru díjat számítunk fel.

4.5. Fizetési feltételek és fizetési módok

4.5.1. Ha egy megrendelés értéke vagy egy naptári hónapon belül több megrendelés értéke (szállítási és egyéb járulékos költségek nélküli bruttó vételára) eléri vagy meghaladja  a 100.000 Forint  összeget, a megrendelés és teljesítése kizárólag előrefizetéssel lehetséges.


4.5.2. A vásárlónak megrendeléskor a fizetési módot kiválasztania kötelező.

A megrendeléskor kötelezően kiválasztandó egyes fizetési módokról adott részletes tájékoztatást  rendelés előtt  a "Fizetési módok" menüpont alatt külön is célszerű előzetesen megtekinteni.

 4.6. Fizetés banki átutalással az MMG Alkatrészüzlet webáruház bankszámla számára: UniCredit Bank 10918001-00000056-87850009

Banki átutalás előre fizetés, annak tudomásulvételével, hogy a kiszállítást a MMG Alkatrészüzlet webáruház kizárólag a vételár- és járulékos költségek azonosítható befolyását követően kezdi meg, ennek hiányában 15 nap után a rendelést törli.

A megrendelés visszaigazolásban feltüntetett azonosító számát a közlemény rovatban fel kell tüntetni, ellenkező esetben a szállítási határidő a befolyt vételár és a megrendelés azonosítása idejével meghosszabbodhat.

Egyedi gyártású fűtőbetét vételára csak előre fizetéssel egyenlíthető ki.

4.7. Fizetés utánvéttel (csak magyarországi szállítási cím esetén)

Az utánvétes fizetési mód esetén a termék vételárát és az utánvéti díjat készpénzzel kell a küldemény házhoz szállításakor a kézbesítési szolgáltatónak megfizetni. Utánvét Magyarország területén kívüli szállítási cím megadása esetén nem alkalmazható.

4.8. A webshopban megrendelt és kifizetett termékek személyes átvételére ügyfélszolgálatunkon (üzletünkben) van mód.

A webshopban kiválasztott és az üzlet készletén levő termékek készpénzért történő megvásárlására személyes átvételkor van lehetőség, de e vásárlás nem számít webshopon keresztüli vásárlásnak. 

4.9. Fizetési bizonylat

Az MMG Alkatrészüzlet webáruház - az MMG Műszerszervíz Kft., mint eladó - minden vásárlásról az értékesítést terhelő, kötelező adót tartalmazó (áfás) számlát állít ki, mely tartalmazza - amennyiben felmerül - a járulékos költségeket is. Az elkészült számlát e-mailben küldi ki.

A kiállított számla megfelel az értékesítéskor hatályos magyar adó- és számviteli jogszabályokban - beleértve  a 24/1995. (XI. 22.) PM rendeletet is - előírtaknak.

A számla első, eredeti példányát az MMG Alkatrészüzlet webáruház - a termék átadásával egy időben - árukísérő okmányként a vásárlónak átadja, illetve e-mailben megküldi. Ha számla legkésőbb a termékkel együtt nem érkezik meg, az ügyfélszolgálat bejelentésre haladéktalanul, legkésőbb 8 napon belül költségmentesen a vásárlónak megküldi vagy átadja.

5. A az MMG Alkatrészüzlet webáruház ajánlati kötöttsége; az árak, eladási és szolgáltatási feltételek változtatása

 5.1. Az MMG Alkatrészüzlet webáruház a kereskedés azonnali jellegére tekintettel ajánlati kötöttségét kizárja. Feltételei mindig a feltételek változása közétele időpontja előtt hozzá beérkezett megrendelésekre érvényesek, a készlet erejéig.

A MMG Alkatrészüzlet webáruház fenntartja jogot arra, hogy a jelen Üzletszabályzatát valamint ennek alapján a webáruház online felületén közölt eladási, szolgáltatási és egyéb feltételeit - különösen a termékárakat és szolgáltatási díjakat (pl. házhoz szállítási, üzembe helyezési díjat, stb.) - online felületén bármikor, azonnali hatállyal megváltoztassa, akár egy napon belül többször is, különösen, ha a készlet korlátai, elfogyása, forint-és devizaárfolyam ingadozása indokolttá teszi. Az MMG Alkatrészüzlet webáruház a változás hatályba lépése időpontja előtt hozzá beérkezett, nyilvántartásba vett termék- és szolgáltatás rendeléseket a változás időpontja előtti feltételekkel és áron, azt követően az új feltételekkel és új árakon teljesíti a készlet erejéig. Bármely vásárlónak, aki nem ért egyet a módosításokkal, fel kell hagynia a vásárlással.

5.2. A vásárló által küldött, és beérkezett megrendelések a megrendeléskor érvényes feltételekkel  kerülnek rögzítésre és  visszaigazolásra, és nem módosulnak a vásárló beleegyezése nélkül.

A megrendeléskor rögzített legfontosabb feltételeket (vételár, termék, fizetési és átvételi mód), a vásárló megrendelése elküldése után az "Saját menü\Rendeléseim"  menüpont alatt  nyomban megtekintheti, kinyomtathatja, a visszaigazolásból vagy az ügyfélszolgálatnál is ellenőrizheti.

5.3. Naptári napok közötti időre meghirdetett akciós árak, feltételek, díjak az MMG Alkatrészüzlet webáruház eseti ajánlatában mindenkor a megadott kezdő határnap 00:00 h-tól a záró határnap 24:00 h előtt beérkezett megrendelésekre alkalmazhatók, de legfeljebb a készlet erejéig.

6. Online eseti szerződésre, a rendelésre és visszaigazolásra vonatkozó információk

6.1. Az Üzletszabályzaton, mint keretszerződésen belül, a vásárló által az MMG Alkatrészüzlet webáruházban érvényes regisztrációt követően valamely termékre és/vagy szolgáltatásra a www.alkatreszuzlet.hu oldalon keresztül leadott, a teljesítéshez szükséges minimális adatokat (a termék, vételára, a szolgáltatás díja, a megrendelt mennyiség, fizetési mód, átvételi mód, szállítási cím) tartalmazó Megrendelés elküldése és visszaigazolása által eseti szerződés jön létre, amely tárgya  megrendelt terméknek/szolgáltatásnak a vásárló részére történő adásvétele és igény szerinti házhoz szállítása, és amely az MMG Alkatrészüzlet webáruházban rögzített, iktatott, a jogosultak által hozzáférhető írásbeli szerződésnek minősül, mely utóbb is hozzáférhető.

Az elektronikus úton leadott megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az MMG Alkatrészüzlet webáruházhoz, illetve a vásárlóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

6.2. Az MMG Alkatrészüzlet webáruházban történt megrendeléssel a vásárló a termék megvásárlására, a szolgáltatás igénybe vételére - a megrendelés beérkezése előtti közvetlen, legutolsó érvényes feltételekkel - ajánlatot tesz és elfogadja az Üzletszabályzatot és azokat magára nézve kötelező érvényűnek tartja.

6.3. A Megrendelés folyamata

6.3.1. Kiválasztás, Kosár használatával

A megvásárolni kívánt termék mellett a bevásárló kosarat jelképező ikonra kattintva a kiválasztott terméket a vásárló a virtuális kosarába teheti, az ikon melletti mezőben jelzett darabszámmal. A "kosár" arra szolgál, hogy a vásárló itt gyűjtse a megrendelni kívánt termékeket, ellenőrizze, bármikor javíthassa megrendelését, és láthassa, hogy mennyi az általa fizetendő vételár.  A kosár tartalmának  megtekintése és/vagy a megrendelés zárása érdekében a menü soron található "Kosár" menüpont használható. Itt a rendelési darabszámok még módosíthatók, tételek törölhetők vagy újabb tételek adhatók hozzá.

6.3.2. Kiválasztás befejezése és ellenőrzése utáni teendők

A kiválasztási folyamat befejeztével a kosárban található termékek megrendelése a "tovább, megrendelem" gombra kattintva történik. A megrendelés több lépésben megadandó, a minimálisan szükséges további adatok (fizetési és átvételi mód, szállítási cím, megjegyzés) kötelező kiválasztása és megadása után válik csak érvényessé. Azoknak a vásárlóknak, akik megrendeléskor a termék házhoz szállítását kérik az MMG Alkatrészüzlet webáruház a terméket a szállítási határidőben a Magyar Posta vagy GLS futárral kiszállítja és a vételár mellett az előre közzétett szállítási költségeket és esetleges utánvéti díjakat külön felszámítja.

6.3.3. A Megrendelés véglegesítése

A vásárló a megrendelését a "Megrendelés" gombra kattintással véglegesítheti. Ezzel a lépéssel a vásárló egy e-mailt küld MMG Alkatrészüzlet webáruháznak a megrendeléséről és létrehozza a felek közti írásbeli adásvételi, szolgáltatás nyújtási szerződést.

6.4. Megrendelés visszaigazolása

A rögzített megrendelésről, a felek közötti írásbeli szerződés tartalmának megerősítéséről és a felmerülő összes költségről a vásárló a megrendelés után azonnal, de legkésőbb 3 munkanapon belül visszaigazolást vagy a készlet kimerüléséről szóló értesítést kap e-mailben. Ha a visszaigazolás 3 munkanapon belül a vásárlóhoz nem érkezik meg (nem válik hozzáférhetővé), a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.

6.5. Megrendelés nyomon követése

A már leadott megrendelések nyomon követésére - bejelentkezést követően -  "Saját menü / Rendeléseim" menüpontban van lehetőség. A rendelések státuszának változásáról (megrendelés feldolgozása, kézbesítőnek történő átadás vagy személyes átvétel lehetősége) az MMG Alkatrészüzlet webáruház a regisztrációban megadott e-mail címre értesítő e-mail-t küld.

6.6. Készlethiány

Készlethiány bekövetkezése esetén, ha a MMG Alkatrészüzlet webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a vásárlót tájékoztatni, valamint a vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. A vásárló tájékoztatásának minősül az MMG Alkatrészüzlet webáruház által a regisztrációkor megadott e-mail címre küldött, elektronikus úton elküldött tájékoztatása is. Haladéktalan értesítésnek tekintik a felek, ha a készlethiányról szóló tájékoztatást az MMG Alkatrészüzlet webáruház a megrendelés visszaigazolása határidején belül, legkésőbb azonban a megrendeléstől számított 3 munkanapon belül a vásárlónak megküldi illetve hozzáférhetővé teszi.

6.7. Az MMG Alkatrészüzlet webáruház áruhitelt nem nyújt vásárlóinak. Megrendelést az MMG Alkatrészüzlet webáruház nem fogad és nem igazol vissza azoknak a vásárlóknak, akik a megrendelés beérkezésekor lejárt és kiegyenlítetlen fizetési kötelezettsége (tartozása) van a MMG Alkatrészüzlet webáruház felé, összeghatárra tekintet nélkül.

6.8. Az MMG Alkatrészüzlet webáruház és a vásárló közötti eseti szerződés megszűnik, a megrendeléseket az MMG Alkatrészüzlet webáruház törli, ha banki átutalásos fizetési mód esetén a vételár-ás a járulékos költségek azonosítható módon 5 naptári napon belül nem folynak be. A szerződés megszűnik és a megrendelést a webáruház törli, ha a készre jelentett termék átvételét, a szolgáltatás igénybevételét - minden értesítés és elállási nyilatkozat nélkül - a vásárló elmulasztja, a rendelkezésre tartási idő (7.8. pont) leteltekor.

 
7. Szállítási határidő, teljesítési hely

7.1. Banki előreutalás fizetési mód választása esetén a szállítási határidő a  visszaigazolásban szereplő vételár- és a járulékos költségek rendelésszám szerint azonosítható a MMG Alkatrészüzlet webáruház javára történt befolyásától kezdődik.

Személyes átvétel vagy utánvéttel történő fizetés választása esetén a szállítási határidő kezdete a megrendelés beérkezése.

7.2. A megrendelt termékeket - amennyiben azok mind raktáron vannak - a MMG Alkatrészüzlet webáruház belföldre a szállítási határidő fentiek szerint számított kezdetétől

- "elérhető" és "külső raktárból" jelzésű termékeknél várhatóan 3-5 munkanapon belül,de legkésőbb 30 naptári napon belül,

-  a "rendelésre" jelzésű termékek esetén a webáruház külön eseti visszaigazolásában meghatározott naptári napon belül, a vásárlónak átadja illetve a megrendelésben megjelölt szállítási címére szállíttatja.

7.3. Külföldi megrendelés teljesítési határideje: 30 naptári nap, "rendelésre" jelzésű termékeknél a webáruház külön eseti visszaigazolásában meghatározott naptári napon belül a megrendelés beérkezését és a vételár valamint a járulékos költségek azonosítható befolyását követően.

7.4. A teljesítést a MMG Alkatrészüzlet webáruház banki átutalás fizetési mód kiválasztása esetén a vételár rendelésszám szerint azonosítható befolyását követően kezdi meg.

7.5. A banki átutalás fizetési művelet során a közlemény rovatban a visszaigazolásban található, rendelés azonosító számot fel kell tüntetni. Ha a rendelés azonosító szám a közleményből hiányzik a szállítási határidő az azonosításhoz szükséges idővel meghosszabbodhat.


7.7. Teljesítés helye

Házhoz szállítási különszolgáltatást megrendelők esetében a teljesítési hely a vásárló által megadott szállítási cím.

Személyes áruátvételt választók esetén a teljesítés helye az ügyfélszolgálat címe.

A termék és kísérőokmányai személyes átvételkori ellenőrzésére a 8. pontban foglaltak értelemszerűen irányadók.

7.8. A személyes áruátvételre nyitva álló határidő a szállítási határidő lejártától számított  15 nap. Ha ezalatt a vásárló bármilyen formában sem elállási jogot nem gyakorol, sem a MMG Alkatrészüzlet webáruház készre jelentésére nem válaszol, sem házhoz szállítást nem kér, vagy az kétszer eredménytelen, a MMG Alkatrészüzlet webáruház a szerződés teljesítése kötelezettsége alól  mentesül.

8. A termék átvétele, a teljesítés ellenőrzése

8.1. A MMG Alkatrészüzlet Webshop ügyfélszolgálati munkatársa telefonon vagy e-mail formájában értesíti Vásárlót arról, hogy a termék rendelkezésre áll a személyes átvétel helyén vagy házhoz szállítás esetén a kiszállítást megelőzően arról, hogy a küldeményt a futárnak, postai kézbesítőnek stb. (együtt: kézbesítő szolgáltató) részére átadta (készre jelentés). A Vásárló joga és kötelessége gondoskodni a küldemény átvételéről.

A személyes átvétel választása és a megrendelt termék teljes vételárának kiegyenlítése esetén a terméket, Vevőnek az átvétel lehetőségéről szóló írásbeli tájékoztatásától számított két hétig ingyenesen tároljuk. Ezt követően Vevő címére és  költségére kézbesítő szolgáltatóval  elküldjük. A kézbesítő szolgáltatónak való feladás napja Vevő felé teljesítési dátumnak számít. Amennyiben a termék vételára Vevő által megrendeléskor csak részben került kiegyenlítésre és Vevő az írásos  kiértesítés ellenére személyesen nem vette át a megrendelt terméket, a kiértesítéstől számított két hét elteltével tárolási költséget (100 Ft+ÁFA/nap) számítunk fel.

Ha a bruttó tárolási költség eléri a Vevő által megrendeléskor fizetett előleg mértékét, Vevő írásos tájékoztatása mellett Vevő nevére számlát kiállítva Vevő megrendelését teljesítettnek tekintjük. 

8.2. Amennyiben a kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a kézbesítő szolgáltató értesítést hagy a szállítási címen, majd egy új alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. Kétszeri, a vásárló érdekkörében felmerülő okból eredménytelen kézbesítési kísérlet után a MMG Alkatrészüzlet webáruház mentesül a házhoz szállítási kötelezettsége alól, de a terméket legfeljebb a 7.8. pontbeli ideig még a vásárló rendelkezésére tartja. Újabb házhoz szállítást ezt követően a MMG Alkatrészüzlet webáruház csak a házhoz szállítási szolgáltatás ismételt kifejezett megrendelése, és az újra kiszállítás költségei előre megfizetése után vállal.

8.3. A vásárló, mint a küldemény címzettje, átvevője, a kézbesítő szolgáltató jelenlétében a csomagolás sértetlenségét,  a termék épségét, a kézbesítési okirat adatai alapján pedig a küldemény és a csomagolási egységek darabszámát, a termék külső épségét és rendelési azonosságát valamint a kézbesítési okiraton feltüntetett kísérőokmányok meglétét (számla, stb.) azonnal köteles megvizsgálni.

A mennyiségi átvétel a küldemény darabszáma, a termék darabszáma illetve a termékek gyűjtőcsomagolásai száma ellenőrzése alapján történik.

8.4. Hiányos, csomagolásában, vagy épségében sérült küldeményt a vásárló nem köteles átvenni.

A hiányos, csomagolásában, épségében sérült küldeményt a vásárló MMG Alkatrészüzlet webáruház költségére és a szállításban közreműködő kézbesítőjével azonnal visszaküldheti, feltéve, ha a kézbesítési okiraton a hiány, a sérülés miatt átvevői jogfenntartással élt és kárjegyzőkönyvet kért.

Akár visszaküldi a terméket, akár megtartja, a vásárló köteles kárenyhítési kötelezettségéből eredően és jogfenntartás céljából a küldemény mennyiségi hiányát vagy külsőleg nyilvánvalóan felismerhető sérülését a küldemény kézbesítésekor, vagy a küldemény visszakézbesítésekor a kézbesítési okiraton azonnal jelezni. Ennek hiányában a nyilvánvaló mennyiségi és az átvételkor kétségtelenül felismerhető szállítási sérülésekre hivatkozást és abból eredő követelést a MMG Alkatrészüzlet webáruház utóbb nem fogad el.

8.5. Amennyiben a vásárló hiányos vagy sérült küldeményt kap, egyidejűleg - a kézbesítési okiraton tett átvevői jogfenntartás mellett - az azonnal felismerhető mennyiségi hiányról, és/vagy a küldemény sérüléséről, a sérülés jellegét, mértékét, feltehető okát, valamint a kár részletes leírását tartalmazó, esettől függően kiszolgáltatás előtti vagy utáni jegyzőkönyvet is kell kérnie a kézbesítő szolgáltatótól.

8.6. Bármely szállítási rendellenesség, hiány esetén a vásárló a MMG Alkatrészüzlet webáruház ügyfélszolgálatától azonnali tájékoztatást kérhet az átvétel során a teendőiről, az őt megillető jogokról és a feleket kölcsönösen terhelő kötelességekről.

Kárjegyzőkönyv felvételét a MMG Alkatrészüzlet webáruház ügyfélszolgálatának be kell jelenteni és - kérésére - az ügyfélszolgálattal megegyezett helyen és módon - haladéktalanul (3 munkanapon belül) rendelkezésére bocsátani.

8.7. Ha a részleges elveszés, csomagolási egységen belüli mennyiségi hiány (p. tartozék) vagy csomagoláson belüli nyilvánvaló szállítási sérülés (pl. törés) a kézbesítéskor (visszakézbesítéskor) azonnal nem ismerhető fel, a felismeréstől számított három (3) munkanapon belül, legkésőbb azonban a kézbesítéstől, illetve a visszakézbesítéstől számított nyolc (8) napos jogvesztő határidőn belül kell az elveszést, hiányt vagy a szállítási sérülést a MMG Alkatrészüzlet webáruházhoz írásban bejelenteni.

8.8. Kísérőokmányok ellenőrzése

A küldeményt kísérő okmányok megérkezését illetve átadását a vásárló szintén ellenőrizni köteles (pl. használati útmutató, tájékoztatás, számla, esetleges jótállási jegy). Az esetleges okmány hiányokat pótlási igény esetén az  ügyfélszolgálatnál 8 napon belül be kell jelenteni.

9. Hibás teljesítés és vásárlói kifogások bejelentése

9.1. A  termékek és szolgáltatások minőségére, mennyiségi hiányára vonatkozó kifogások, panaszokkal a vásárlók a MMG Alkatrészüzlet Webáruház ügyfélszolgálatához fordulhatnak, elsősorban elektronikus levélben, de a panaszok telefonon, személyesen és egyébként írásban is bejelenthetők. A panaszokat az ügyfélszolgálat szóbeli bejelentés esetén is rögzíti és megvizsgálja.

9.2. Szavatosság

9.2.1. A MMG Alkatrészüzlet Webáruházat, mint eladót a hatályos jogszabályok szerinti szavatossági felelősség terheli azért, hogy az értékesített termék a teljesítés időpontjában megfelel a jogszabályban vagy a szerződésben (a megrendeléskori termékleírásban) meghatározott tulajdonságoknak. 

9.2.2. Az MMG Alkatrészüzlet webáruház szavatossági felelősségére, a vevő szavatossági jogai gyakorlására mindenekelőtt az 1959. évi IV. törvénynek (Polgári Törvénykönyvnek) a hibás teljesítésről szóló, a 305.-311./A §-beli rendelkezései valamint a fogyasztói igények keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003.(VII.30) GKM rendelet irányadók. A Vevő a szavatossági igényeken felüli egyéb jogait is érvényesítheti.

9.2.3. Hibás teljesítés esetén a Vevő a Polgári Törvénykönyvben foglalt szavatossági igényeket támaszthatja, az ott meghatározott sorrendben és feltételekkel:

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet,

b) megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen  hiba miatt elállásnak nincs helye.

9.3. Jótállás

9.3.1. Kötelező jótállás az egyes tartós fogyasztási cikkekre

A MMG Alkatrészüzlet webáruházat - más forgalmazókhoz hasonlóan - a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet értelmében, az abban meghatározott, egyes, tartós fogyasztási cikkek értékesítésekor jótállási kötelezettség terheli a vásárló, mint fogyasztó javára, akkor is, ha a termékleírásban erre utalás nincsen. A jótállás időtartama egy év. A jótállás a vásárló törvényből eredő jogait nem érinti.

Fogyasztónak a Ptk.8:1 bekezdés §1.bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így vállalkozások, jogi személyek nem élhetnek az indoklás nélküli elállási joggal.

Jótállás csak a tartós fogyasztási cikkekre és azok 10000 Ft-ot meghaladó értékű alkatrészeire vonatkozik. A fűtőszál/fűtőbetét nem minősül tartós fogyasztási cikknek.

Egyedi gyártású fűtőszállal kapcsolatos reklamáció csak szakszerű, szakszerviz munkalapja által igazolt szakszerű beépítés és dokumentált, helyes alkalmazási körülmények esetén vizsgálható.


9.3.2. A jótállási határidő a fogyasztási cikk vásárló részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a MMG Alkatrészüzlet webáruház vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

9.3.3. A jótállási jegy magyar nyelven a vásárlónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - átadásra kerül. A jótállási jegy tartalmazza egyebek mellett részletesen a vásárlót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit, a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.

9.3.4. Ha a vásárló a jótállás alá eső fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó (MMG Alkatrészüzlet webáruház) nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a jótállás alá eső fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

10. A Vásárló elállási joga

10.1. A vásárlót jogszabálynál fogva - a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm.rendelet 4. § értelmében -  elállási jog illeti meg.

A Vásárló a megrendelése leadásával megkötött szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A vásárló a jogszabályon alapuló elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, számított 14 munkanap elteltéig

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, számított 14 munkanap elteltéig

gyakorolhatja.

10.2. Ha a MMG Alkatrészüzlet webáruház írásbeli megerősítése kézhezvételére - termékértékesítéskor a termék kézhezvételétől számított 14 munkanap elteltéig a vásárló a elállhat a vásárlástól.

10.3 Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló  nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi (pl. postára adja).

Írásbeli elállásként fogadja el a MMG Alkatrészüzlet webáruház a www.alkatreszuzlet.hu című oldalon keresztül vagy az ügyfélszolgálat e-mail címére elektronikusan küldött elállási értesítést is.

Elállás az ügyfélszolgálat telefonszámán szóban is bejelenthető, a megrendelést azonosító adatokkal.

10.4. Az Eladó köteles a vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni, amennyiben erről a szándékáról egyértelműen tájékoztatta a webáruházat.

Ezt megteheti e-mail üzenet formájában, de akár úgy is, hogy kézbesítő szolgáltató útján  visszaküldi a terméket, és ahhoz írásos nyilatkozatot mellékel. Nem elég csak az árut visszajuttatni a feladónak.


10.5. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (pl. visszacsomagolás, visszaszállítás). A helyettesítő termék visszaszolgáltatása költségei a MMG Alkatrészüzlet webáruházat terhelik. Ha a vásárló a visszaszállításhoz a MMG Alkatrészüzlet webáruház vagy szolgáltatója közreműködését rendeli meg, a visszáru visszaszállítási költsége eltérhet a feladási napon a webáruházban érvényes házhoz szállítási költségtől. A MMG Alkatrészüzlet webáruház vagy szolgáltatója javára a visszaszállítási költséget a vásárló a visszáru MMG Alkatrészüzlet webáruház javára feladása előtt, de legkésőbb a feladással egy időben köteles megfizetni. A vásárlót ezenfelül egyéb költség nem terheli.


10.6. A felek eltérő megállapodása hiányában a vásárló nem gyakorolhatja az elállási jogot a jogszabályban meghatározott esetekben, különösen

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt az eladó a teljesítést a vásárló beleegyezésével megkezdte;

b olyan termék értékesítése esetében, amely a vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;

10.7. A vásárló beleegyezésével az elállási határidő lejárta előtt megkezdett összeszerelési, üzembe helyezési szolgáltatások tekintetében a vásárló elállási jogot nem gyakorolhat.

10.8. A MMG Alkatrészüzlet webáruház követelheti az elállási jogát gyakorló vásárlótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 
11. A MMG Műszerszervíz Kft. MMG Alkatrészüzlet Webáruház és a vásárló közti elektronikus kommunikáció technikai hibái és az értük való felelősség.

11.1. A MMG Műszerszervíz Kft. MMG Alkatrészüzlet webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre, a felmerülő gyakori hibákra és veszélyekre.

11.2. A MMG Műszerszervíz Kft. semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

11.2.1. Az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat sérülése

11.2.2. Bármilyen működési hiba az Internetes hálózatban, ami megakadályozza a MMG Alkatrészüzlet webáruház akadálytalan működését és a vásárlást

11.2.3. Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon

11.2.4. Bármely szoftver (pl. internet böngésző) nem megfelelő működése

11.2.5. Bármilyen (nem szerver oldali) programhiba, vagy technikai hiba vagy vis maior  következményei

11.2.6. A vásárló kockázata és felelőssége felmérni, hogyan védheti meg a számítógépén tárolt, az ügylettel kapcsolatos adatait az interneten keresztül behatolóktól.

11.2.7. A vásárló kockázata és felelőssége a MMG Alkatrészüzlet webáruházhoz való kapcsolódás.

11.2.8.  A MMG Műszerszervíz Kft. nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén.

12 . Jogszabályok

A Vevő/Eladó között létrejövő szerződésre  a magyar jog előírásai az vonatkoznak:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    

19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).